De kracht van Groene leem!

Gearchiveerd in Krachtig! door op 24 april 2013

Groene leem of klei is de meest krachtige kleisoort en kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden!

Introductie
Klei of leem is er in vele soorten en wordt al sinds mensenheugenis door vrijwel alle volkeren gebruikt in natuurgeneeskundige tradities. Dat hebben zij afgekeken van dieren die er zichzelf mee behandelden (door zich in modder te draaien). Franse en Russische soldaten kregen standaard leem mee naar het front en verwerkte dat ook in het rantsoen. De Egyptenaren gebruikte leem o.a. bij het mummificeren. 

Leem is levend en intelligent. Het reinigt, mineraliseert, regenereert en helpt de lichamelijke ecologie te harmoniseren. Door het sterke absorberende vermogen van leem bindt het veel gifstoffen en voert deze af. Groene leem neutraliseert ook bacteriologische activiteit, bacteriën kunnen zich namelijk niet vermenigvuldigen in groene leem en worden op die manier onschadelijk gemaakt door absorptie en afgevoerd. De kleur van leem verteld over de samenstelling ervan. Alle leemsoorten zijn reinigend, mineraliserend, regenererend en harmoniserend, het verschil zit hem in de mate waarin. Groene leem is heel sterk reinigend, bruine leem bijvoorbeeld is meer mineraliserend.

Groene leem bevat mineralen, enzymen, sporenelementen en vooral veel aluminiumoxide, calcium, chloor, cobalt, fosfor, ijzeroxide, kalium, magnesiumoxide, mangaan, natrium, silicium (kiezelzuur), zink en zwavel.

Groene klei is echt heel rijk aan enzymen, die het opnemen van mineralen en vitaminen bevorderen. Het hoge gehalte aan kiezelzuur werkt gunstig op onder andere het bindweefsel, haren, nagels en lage bloeddruk. Gebruik pakkingen om overtollige huid te helpen reduceren. Hoe fijner het kleipoeder, hoe effectiever de werking ervan.

Op de darm heeft groene klei een sterk helend effect. De vele mineralen en deze zorgen voor een optimaal herstel en balancering van de darmflora. Groene klei helpt ook het aantal rode bloedlichamen te verhogen, waardoor hemoglobine beter zuurstof kan binden en het afgeven waar het nodig is. Onder andere de vele enzymen in deze klei helpen vitaminen en mineralen beter op te nemen via de darmwand.

De grote kracht van groene klei s reiniging. Bij de reiniging worden gifstoffen aangetrokken door de negatieve ionen in de klei. Zij trekken de positieve ionen aan van de vrije radicalen (gifstoffen) en absorberen deze. Klei slorpt de toxische stoffen uit het lichaam op, maakt ze onschadelijk en voert ze af. Ook stimuleert groene leem de doorbloeding en versterkt het de werking van het immuunsysteem.

Groene leem kan op vele manieren toegepast worden, zowel uitwendig als inwendig!

 • drinkkuur
 • gezichtmaskers
 • leembaden
 • pakkingen
 • koud en warme leemkompressen
-
 • leempleister
 • strooipoeder

Inwendig kan groene leem gebruikt worden als drinkkuur. Voor kompressen, maskers en pakkingen kan groene leem het best als pasta gebruikt worden. Zo’n groene leempasta maak je door er zuiver water, essentiële oliën, hydrolaat, maceraten, (vette) plantenolie, of een combinatie hiervan eraan toe te voegen.

Groene leem NIET gebruiken:

 • bij constipatie
 • binnen 1 uur na de maaltijd
 • op de buik tijdens menstruatie
 • op de hartstreek

Ook belangrijk!
Gebruik ongeveer een uur voor en na de inname van groene leem, geen medicijnen. Deze zullen immers ook deels geabsorbeerd worden en daardoor minder effectief kunnen zijn. Ja, dit geldt ook voor de anticonceptiepil. Groene leem is zeer krachtig, wijk daarom niet af van de door de fabrikant voorgeschreven gebruiksaanwijzing.


Rob M.M. Greuter
November 2014
Actualisatie: 27 september 2015

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.