Ontschipperen!

Gearchiveerd in Zorgelijk door op 20 februari 2013

Suggesties voor een vlot goedkopere en betere volksgezondheid, inclusief Ontschipperen!

Bloednerveus word ik van al het getreuzel en geneuzel van onze beleidsmakers, zoals mevrouw Schippers. Ze ligt zo graag met de kwakjes in bed, Tochtig loerende naar het Evidence BEEST, in de spiegel. Zal ik dan maar een voorschot geven, hoe dat we zelfs zonder fundamentele veranderingen snel miljarden kunnen besparen op de zorgkosten, direct, morgen? Ik schrijf Ontschipperen!

Een beperkt aantal suggesties!
1) Artsen genieten een loodzware langdurige opleiding. Tijdens de opleiding leren ze veel over peperdure ziekmakende medicijnen (geneesremmers), maar vrijwel niets over voeding en al helemaal niets over het energetische lichaam. Dat is alsof we loodgieters een opleiding metselaar laten volgen en moeten werken met melk als soldeermiddel. Uiterst onhandig en inefficiënt. Ergo: bijscholen.

2) Artsen hanteren richtlijnen voor behandelingen. Ze hebben echter geen idee van de effectiviteit daarvan. Ze doen maar wat, letterlijk. Er is geen ruimte voor systematisch onderzoek. Derhalve moet iedere behandelingsrichtlijn aan effectiviteit en noodzaak worden getoetst.

3) Veel traditionele behandelmethoden zijn vervangen door medicijnen. Voorbeeld: In Afrika worden nog steeds ballonnen gebruikt om vliezen te breken. In het westen jagen we er liever een pil in. Nog een? Een vroeggeboorte proberen we uit te stellen met weeënremmers. Dat is geen fijn goedje. Je kunt ook een pessarium ondersteboven om de baarmoedermond leggen.

4) Stop de symptoombestrijding en ga het probleem oplossen! Zo slepen artsen er van alles bij om mensen met minder zicht, staar, glaucoom en maculadegeneratie te ‘helpen’. Brillen, lenzen, laserbehandelingen, medicijnen, geknutsel om een vervormde ooglens nog meer te vervormen en dat terwijl deze klachten juist initieel met de dr. Bates-methode aangepakt kunnen worden, samen met een blik op de voeding.

5) Vaccineer bewust. Vaccineer dus uitsluitend wanneer de werkzaamheid voldoende wetenschappelijk is aangetoond en de lange termijn risico’s helder zijn. En communiceer dat dan ook. Hiermee vervalt al direct het leeuwendeel van de vaccinaties.

6) Verplicht een bloedtest op tenminste B1, B6, B11, B12, D, magnesium en ga internationale referentiewaarden hanteren. Behandel mensen met tekorten adequaat en deskundig. Laat artsen hun eigen Medisch Kompas eens lezen bijvoorbeeld.

7) Verbiedt suppletie met calcium.

8) Verplicht iedere huisartsenpraktijk samenwerking met een natuurgeneeskundige praktijk. Niet zeuren, gewoon doen. We leren onderweg, al helende.

9) Laat iedere arts per kwartaal rapporteren met welke patiënten ze niet verder komen, waarbij ze geen gezondheidswinst weten te behalen. Laat deze patiënten vervolgens in gesprek treden met natuurgeneeskundigen. Bezorg artsen prikkels, de juiste prikkels. Die zijn er nu ook wel, maar die werken omgekeerd: ziekte-verhogend of ziekte-bestendigend en kostenverhogend.

10) Informeer iedere patiënt over gezonde voeding, een standaardwerkje voor iedereen.

11) Zet beleidsmakers met tunnelvisie en in beton gegoten closed mind, direct aan de kant. Te beginnen met Schippers.

Ontschipperen dus, snel succes verzekerd!


Rob M.M. Greuter
20 februari 2013
Actualisatie: 28 september 2015

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.