Van Onderen!

Gearchiveerd in Huid, Voedingsleer door op 29 april 2013

Zorg ervoor dat je afval vooral van onderen wordt geloosd!

In een gezond lichaam, gevoed met gezonde, natuurlijke, passende brandstof, maakt de lever gifstoffen vetoplosbaar en loost deze via de darmen (ontlasting). De nieren maken gifstoffen wateroplosbaar en lozen deze via de blaas. Helemaal goed, gifstoffen horen er van onderen uit te komen.

Als dat niet of onvoldoende gebeurt, is er sprake van een verzwakte lever- en nierfunctie en daarmee een verzwakte ontgiftigingscapaciteit. In zo’n situatie bevinden de gifstoffen zich meestal al in de bloedbaan en zullen de bijnieren en de schildklier noodgedwongen bijspringen. De bijnieren lozen dan via de longen en de schildklier zorgt voor lozing via de huid. Dit ‘opvang’ mechanisme draait dus de lozing om. In plaats van enkel lozing naar beneden gaat de lozing deels ook naar boven, een zeer onwenselijke situatie. Zo’n lozing via de huid door de schildklier bijvoorbeeld, veroorzaakt allerlei huidaandoeningen. Denk hierbij aan eczeem, psoriasis en bijvoorbeeld acné en acné inversa. Je denkt toch niet serieus dat Moeder natuur met plezier ende opzet onze pubers zo laat puisten?

Zolang men dagelijks foute brandstof naar binnen werkt, zal beetje bij beetje, langzaam maar zeker het lichaam gesloopt worden. Al eens een benzinemotor lekker zien lopen op diesel?

Wat doen we dan zo verkeerd met zijn allen? Om te beginnen eten we vooral ziek voedsel. Ziek voedsel maakt ziek, zo eenvoudig is dat. Industrievoedsel behoort ook (lees vooral) bij ziek voedsel. Een voorbeeld hiervan is industriemelk. (Mensen met een lactose intolerantie hebben feitelijk een pasteurisatieintolerantie). Verder is het westerse voedingspatroon gebaseerd op suikers en verkeerde vetten. Dus veel suikers en heel weinig goede vetten. De lever gaat dan uit armoede zelf de suikers maar omzetten in de voor het lichaam onmisbare vetten met o.a. ziekte en buikvet als gevolg. Het natuurlijke, bij de mens passende voedingspatroon is juist gebaseerd op vetten, plantaardig en dierlijk! Stop dus met de massale inname van suikers en slopende foute vetten (zoals bijvoorbeeld boter en zonnebloemolie). Stap (slow!) over op gezonde, zelfs helende vetten zoals roomboter, olijfolie, kokosolie, reuzel et cetera. Je lichaam smacht ernaar, ook je hersenen en ogen!! Beperk uiteindelijk de koolhydraatconsumptie tot 100 gram per dag. (Koolhydraten zijn cellulose, fructose, galactose, glucose, glycogeen, lactose, maltose, ribose, saccharose en zetmeel).

Weet ook dat de mens zowel dierlijke als plantaardige vetten nodig heeft. En dat is al heel lang bekend. Zo werkt de plantaardige vitamine A nauw samen met de dierlijke vorm. Vroeger at met bijvoorbeeld wortels (plantaardig) gedoopt in boter (dierlijk). Ook heel belangrijk voor gezonde ogen trouwens…

Bovenstaande visie is gebaseerd op uitvoerig bewezen feiten die zijn gevonden na langdurig internationaal onderzoek van Weston Price en wordt in Nederland vooral verkondigd door Mike Donkers en Ron Fonteine.

Van onderen dus!


Rob M.M. Greuter
29 aprl 2013
Actualisatie: 28 september 2015

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten.