Asperger kinderen

Gearchiveerd in Zenuwstelsel door op 15 februari 2013

Asperger kinderen zijn puur, hoogsensitief en vaak hoogbegaafd!

Kinderen met het syndroom van Asperger (naar de Weense kinderarts dr. Hans Asperger) zijn bijzondere kinderen. Vaak zijn ze hoogsensitief en hoogbegaafd. Een deel is zelfs indigo (nieuwetijds kind). Onderstaand enige basisinformatie, handreikingen zonder verdiepingen om niet meteen met een overdaad aan informatie te komen. Sterker nog, ik weet vrij zeker dat veel Asperger kinderen dit ‘label’ onterecht hebben en een combinatiecadeau hebben meegekregen van hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en/of indigo. Dat cadeau mogen deze kinderen tijdens hun leven leren uitpakken, samen met het gezin, familie, naasten, onderwijskrachten en sociale omgving.

De Vijf Biologische Natuurwetten van dr. Hamer leren ons dat ook Autisme (in welke vorm dan ook) een zelfbeschermingsmechanisme is. De centrale thema’s zijn zonder uitzondering
scheidingsconflicten en/of territoriumconflicten. Het zal in de meeste gevallen vanzelf over gaan, zodra dat kan, het kind daar klaar voor is. Uiteraard vermits ouders, leraren en familie er liefdevol en goed geïnformeerd mee omgaan.

Aspergerkinderen zijn per definitie extra gevoelig voor prikkels, zowel mentale als fysieke prikkels, dus ook toxines.


Essentieel voor Aspergers!

Ouders
Verdiepen in toxines, straling, gezonde voeding, hoogsensitiviteit (HSP), hoogbegaafdheid en indigo kinderen.
Praten met deskundigen (breed) zoals orthomoleculair therapeuten, klassiek homeopaten, HSP coachen, Sjamanen et cetera. Op een gegeven moment wordt het vanzelf duidelijk welke richting(en) het beste bij kind, gezin en situatie past. Ook zorgen dat klas en leraren weten waarover het gaat en ernaar handelen. In de juiste omgeving kan een Asperger echt tot volledige bloei komen.Kind:
Nog meer dan andere kinderen, Aandacht, respect, liefde, structuur, alle ruimte voor autenticiteit!


Reductie belastingen op lichaam en geest
Maximaal mogelijke eliminatie van belastingen op lichaam en geest. De gevaarlijkste toxine is stress (zie dat breed).

 • Gebruik zuiver gestructureerd (gevitaliseerd water).
 • Gezonde voeding op gezonde wijze bereid. In voeding en drinken beslist geen toxines en helemaal geen industrievoeding.
  een vaccinaties (zijn sowieso zinloos *), ontstoring van eventueel eerdere vaccinaties (PVS- of Biophotonenbehandeling)
  ezond binnenklimaat, ook qua balans positieve en negatieve ionen. (frisse lucht, niet binnen roken, luchtzuiverende planten, geen materiaal dat toxines verdampt et cetera).
 • Zero schadelijke straling van GSM, DECT, zendmasten, hoogspanningsleidingen, WiFi, digiborden (school).
 • Voldoende opname (voeding, zon, eventueel suppletie) van de vetoplosbare vitamines (vitamine A, vitamine D3, vitamine E en vitamine K. Deze liefst aanvullen met vetoplosbare vitamine C (Ascorbylpalmitaat)). Vetoplosbare vitaminen (vooal D3) zijn erg belangrijk voor de vethoudende organen (hersenen, lever, nieren et cetera) en opslag in weefsel.
 • Voldoende opname van Omega-3 vetzuren en andere goede voedende vetten.
 • Voldoende opname van Magnesium en vitamine B6. (o.a. Franse kinderarts Dr. Marianne Mousain-Bosc boekt hiermee erg goede resultaten bij kinderen (en aanstaande moeders) met autisme, dyslexie, epilepsie en ADHD).
 • Versterking/ondersteuning van het immuunsysteem en de darmflora. (Dus indien nodig liefst natuurlijke antibiotica i.p.v. reguliere gebruiken).
 • Indien aanwezig, trauma’s uit verleden aanpakken/verwerken. Voorbeelden hiervan zijn geboorteangst, scheiding ouders, pesten, misbruik, verwaarlozing et cetera.
 • Niet in aanraking laten komen met geïmpregneerd hout (speeltoestellen).

* Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat vaccinaties hebben bijgedragen aan de reductie of eliminatie van de ziekten waarvoor zij bedoeld zijn. Sowieso waren de meeste kinderziekten al vrijwel op het nulpunt toen de gerelateerde vaccinatieprogramma’s van start gingen. Wij worden door het RIVM massaal en zeer bewust verkeerd en onvolledig voorgelicht. Dit geldt trouwens ook voor ‘standaard’ vaccinaties zoals die tegen de griep. Zembla heeft hierover in 2010 uitvoerig over gerapporteerd, weet u dat nog? Het aantal studies dat een directe link aantoont tussen vaccinaties en kinderen met gedragsstoornissen neemt vrijwel wekelijks toe. Vooral de zogenaamde cocktail vaccinaties zijn erg gevaarlijk. En dan zwijg ik hier nog over het aantal vaccinatiedoden, in Nederland. Ook vaccinatie tegen het HPV virus is volstrekt zinloos met aanzienlijke kans op schade.

Bijzondere aandacht voor de darmen
Steeds meer studies wijzen op een link tussen schone darmen en sterk verminderde gedragsstoornissen bij kinderen en volwassenen met gedragsuitdagingen. Onze darmen zijn sowieso een ernstig onderschat orgaan met een sleutelpositie binnen ons immuunsysteem. Het verdient dan ook aanbeveling (voor iedereen) om de darmen schoon te maken en schoon te houden, en ervoor te waken dat onze darmflora in balans is. Schoonmaken kan heel goed met de chlorella alg, de darmflora herstellen met een hele goede pro- of prebiotica. Pas bij kinderen wel grote voorzichtigheid toe, starten met een hele lage dosering en heel rustig aan opbouwen.

Toxines in voeding en verpakkingen
Dit zijn er heel erg veel helaas. Belangrijkste zijn (vrijwel) alle e-nummers, suiker, melk/yoghurt et cetera (rauwe melk is beter, wel met mate), transvetzuren. Let ook op toxines in verpakking zoals de hormoonverstoorders BPA en ftalaten in veel plastics (babyflesjes, mineraalwaterflessen et cetera. Lees eens meer over de volledig gifvrije drinkflessen van Klean Kanteen!

 Voeding is het beste medicijn dat we kennen. Bekijk de video’s ‘Autism Yesterday’ en ‘Ethan’s Recovery from Autism’ op deze pagina van GAPSDieet om te zien wat verandering van voeding heeft betekendtvoor deze kinderen met Autisme.


Leestips!

Boek Anders denken over Magnesium, Dr. Marianne Mousain-Bosc
De Kracht van Magnesium
De Kracht van Vitamine D
http://www.aspergersyndroom.nl
http://www.leefbewust.com/themas/autisme.html


Rob M.M. Greuter
15 februari 2015
Actualisatie: 28 september 2015

 

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.