Blaasontsteking

Gearchiveerd in Urinestelsel door op 9 april 2012

Natuurlijke aanpak van blaasontsteking!

Wat is een blaasontsteking?
Een blaasontsteking is een ontsteking van het slijmvlies van de blaas. Bij een ontsteking is de wand aan de binnenkant van de blaas ontstoken maar soms kan ook de urinebuis (de buis waardoor de urine vanuit de blaas uw lichaam verlaat) ontstoken zijn. Een blaasontsteking is niet besmettelijk maar kan met regelmaat terugkomen wanneer men er gevoelig voor is. Blaasontsteking komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Oorzaak van blaasontsteking
De meest voorkomende oorzaak van een blaasontsteking is een infectie veroorzaakt door een bacterie die vanuit de urinebuis de blaas infecteert. Vaak gaat het om een bacteriesoort die bij iedereen vooral in de darm leeft, maar ook rond de plasbuis voorkomt. Deze bacterie heet Escherichia coli (E. coli). Omdat de plasbuis bij vrouwen korter is dan bij mannen, krijgen vrouwen gemakkelijker een blaasontsteking. Tijdens het vrijen kunnen bacteriën in de plasbuis van de vrouw komen. Daarom krijgen vrouwen soms een blaasontsteking na het vrijen. Er zijn nog een aantal andere oorzaken zoals irritatie door een blaassteen, slechte hygiëne, voedingsstoffen in de voeding die irritatie opwekken, onvoldoende vocht, zwangerschap, chemische stoffen, menopauze. Zo kan ook iemand die diabetes heeft last van een blaasontsteking krijgen door gebruik van bepaalde geneesmiddelen zoals methenaminemandelaat, nitrolurantoïne en cyclofosfamide.

De werkelijke oorzaak van blaasontsteking
Bovenstaande heeft natuurlijk ook weer haar eigen oorzaken. Wat ik heel vaak zie, is dat dr. Hamer toch steeds weer gelijk heeft. Blaasontstekingen, ook de terugkerende en hardnekkige blaasontstekingen, ontstaan vanuit een zogenaamd territoriumconflict. Denk hierbij aan de veelvuldig voorkomende situatie dat rondom een bevalling, een familielid het huishouden overneemt. De net bevallen vrouw heeft dan al snel een fikse blaasontsteking te pakken. In dit filmpje wordt het precies helder uiteen gezet.

Symptomen van een blaasontsteking
U voelt vaker aandrang om te plassen, maar per keer plast u minder. De aandrang op zich kan al pijn doen. Het plassen doet pijn of geeft een branderig gevoel. U kunt ook pijn hebben in uw onderbuik of rug. De plas kan troebel zijn en heeft vaak een onaangename geur of er kan bloed in zitten. Bij een blaasontsteking heeft u geen koorts, hooguit wat verhoging.

Aanpak blaasontsteking
Blaasontsteking: HELP!!!
 Het is weer zover, zeurende pijn en frequent rennen naar het toilet, je hebt alweer een blaasontsteking, of erger. Wat nu? In ieder geval GEEN antibiotica kuur nemen!!!

 Right, je hebt NU erg veel last maar denkt niets in huis te hebben, of toch wel?

Aanreikingen bij forse blaas- en/of nierbekkenontsteking

 • Gedurende 2 weken geen woeste seks.
 • Gedurende 2 weken geen tangaslip dragen.
 • GEEN tampons gebruiken.
 • Gedurende 5 dagen een katoenen gifvrij inlegkruisje dragen met daarop 3 druppels Tea Tree olie. Minimaal 3 keer per dag verschonen en weer druppelen. Druk op de blaas zal hiermee ook snel verdwijnen.
 • Na iedere plasbeurt: schaamlippen deppen met oplossing van (afgekoeld) 500cc gekookt water met 10 druppels Tea Tree  olie. Eventueel branderig gevoel verdwijnt ook direct, tea tree olie is namelijk ook pijnstillend. 5 dagen volhouden.
 • 3 eetlepels colloïdaal zilver per dag (gedurende 2-3 dagen, snel afbouwen naar 3 theelepels per dag tot genezing).
 • Drink veel Veenbessensap of Vlierbessensap (biologisch).
 • Drink minimaal 3 kopjes groene thee per dag.
 • Drink voldoende water.
 • Drink dagelijks 1 borrelglaasje water met een theelepel Kurkuma vermengd.
 • Neem 3000-6000 mg vitamine C (ascorbinezuur) per dag, verdelen over de dag.
 • Neem 2000-3000 IE vitamine D per dag (ineens) gedurende 1 maand.
 • Gebruik de maximale dosis D-Mannose.
 • Drink citroensap in warm water voor het slapen.
 • Verwerk ui en knoflook in je eten!
 • Gebruik goede Probiotica.
 • Geef je darmflora goed te eten!

Belangrijk
Indien bovenstaande mogelijkheden niet binnen 3 dagen aanzienlijke verlichting geeft, maak dan een afspraak met je huisarts.

Tampon veiligheid en onze maandelijkse problemen met toxinen

Een rapport uit 1994 voor de Environmental Protection Agency (EPA) zegt dat dioxine is gekoppeld aan kanker (vooral borstkanker), een verhoogd risico op endometriose (een baarmoederslijmvliesvergroeiing in de buikholte), pelvic inflammatory disease (ook PID genoemd, is een ontsteking aan de baarmoeder en/of de eierstokken), onvruchtbaarheid en onderdrukking van het immuunsysteem. Dit verslag poneert dat geen enkel niveau van blootstelling aan dioxine veilig is, maar vrouwen stoppen toch iedere maand dit chemische spul rechtstreeks in hun vagina, steeds gedurende vele uren achtereen.

Veilig maandverband

Organisch maandverband, inlegkruisjes en tampons van Natracare zijn echt heel comfortabel en geheel gifvrij, probeer het eens!

D-Mannose
D-Mannose is een zeldzame omgekeerde suiker die voorkomt in de natuur, en zelfs in geringe hoeveelheden door ons lichaam gemaakt wordt. Vaak is er een klein beetje D-Mannose aanwezig in vruchten zoals ananas en veenbes. Het heeft een uiterst prettige eigenschap voor iedereen die (regelmatig) last heeft van urineweginfecties. D-mannose doodt namelijk geen bacteriën, maar hecht zich aan de E. coli bacterie en spoelt het simpelweg de blaas uit. Dit heeft het grote voordeel dat er geen goede bacteriën worden gedood, iets wat wel het geval is bij gebruik van antibiotica. Het uitspoelen van de bacteriën gebeurt zo grondig dat je urine erg sterk zal gaan ruiken wanneer men dit middel voor de eerste keer inneemt.

Natuurlijke ontstekingsremmers
https://www.deelbewust.com/aanjagers-en-remmers-van-ontstekingen/

Groene thee
Neem wel een merk met ‘echte’ groene thee, bijvoorbeeld die van Piramide, Simon Levelt, Bradley’s of een mooie Japanse! Nog mooier natuurlijk is biologische groene thee!

Mooie Cranberrysap
http://www.terschellingercranberry.nl

Meer informatie over blaasontsteking
http://blaasontsteking.pilliewillie.nl

Laat je niet misleiden door de naam pilliewillie, hij is een groot expert!

Blaasontsteking: 10 stappenplan
http://blaasontsteking.pilliewillie.nl/blaasontsteking/blaas.ontsteking.2.php


Rob M.M. Greuter
9 april 2012
Actualisatie: 24 januari 2017

Tags:

Reacties zijn gesloten.