De kracht van Olietrekken!

Gearchiveerd in Instructies, Krachtig! door op 2 maart 2014

Het eeuwenoude Olietrekken is eenvoudig en effectief!

Olietrekken en Ayurveda 

Reeds 2000 jaar geleden staat in Ayrurvedische medische teksten ‘Charaka Samhita’ en ‘Sushrutha’s Arthashastra’ olietrekken beschreven. De Ayurvedische beoefenaars reinigden hun mond door met plantaardige olie te gorgelen. Niet alleen voor mondhygiëne maar ook ter uitvoering van de Ayurvedische geneeskunde.
Olietrekken is een ayurvedische detox-techniek waarbij je de olie trekt en duwt in je mondholte en tussen je tanden. Daarbij haalt het olietrekken gifstoffen en micro-oganismen uit het lichaam. Het lichaam krijgt daardoor maximaal de kans zichzelf te herstellen. Olietrekken brengt meridianen (energiestromen) in het lichaam in beweging en kan blokkages oplossen. De tong is een ontgiftingsorgaan. Een wit aangeslagen tong duidt erop dat het lichaam wil ontgiften. Olietrekken versnelt en activeert het ontgiften. Een zuiver lichaam helpt het lichaam gezond te blijven.

Mondolie voor mondhygiëne

Bij tandenpoetsen wordt slechts 60% van het tandoppervlak bereikt en 10% van de hele mondholte. In onze mond leven 10 miljard micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels en protozoa). Ze kunnen het tandvlees en de tanden aantasten. Slechte mondhygiëne geeft deze micro-organismen de gelegenheid om via eerder aangerichte schade in de bloedbaan te komen. Daar kunnen ze vervolgens schade veroorzaken in ieder orgaan en iedere cel. Zeker bij lage immuniteit, vermoeidheid, ongezonde voeding en stress.

Gebruik geschikte mondolie!
Een effectieve mondolie bevat tenminste kokosolie en de essentiële olie van kruidnagel, kaneel en oregano. Kokosolie is belangrijk vanwege de zeer kleine moleculaire structuur, het kan daardoor overal in het lichaam binnendringen. Kokosolie heeft bovendien een sterkere zuigende werking. Idealiter bevat de mondolie ook hennepzaadolie en olijfolie (chlorofyl). Tesamen zorgen deze voor een voldoende anticeptische werking met als doel overwoekering te voorkomen.  Voor olietrekken wordt vaak sesam- of zonnebloemolie gebruikt omdat ze goedkoop zijn. Ze oxideren echter te snel door de grote hoeveelheid zuurstof die bij het olietrekken aanwezig is in de mond.

Gebruikinstructie
Therapeutisch gebruik: Met 1 eetlepel (15ml) mondolie spoel je gedurende 20 tot 30 minuten doorheen je mond. Zuigen, persen, suizen, kauwen, spoelen, trekken en gorgelen. Van links naar rechts, van boven naar onder. Niet inslikken, maar uitspuwen. Olietrekken doe je wekelijks en tijdens een detoxkuur dagelijks. Bij voorkeur ‘s ochtends op de nuchtere maag, na het tandenpoetsen. Als je meermaals per dag olietrekt, dan liefst voor de maaltijd.

Licht gebruik: Spoel en gorgel met 1 koffielepel (5ml) olie gedurende 2 tot 5 minuten. Telkens na het tandenpoetsen voor een volledige mondhygiëne.


Rob M.M. Greuter
2 maart 2014
Actualisatie: 27 september 2015

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.