Vochtophoping en vochtafdrijving

Gearchiveerd in Lymfesysteem door op 29 april 2014

Hoe kan de natuur ons helpen vochtophoping te draineren?

Vochtige uitdagingen
Soms houden we teveel vocht vast. Onder de ogen (wallen), rondom de enkels et cetera. Indien er achter de longen teveel vocht blijft hangen zal meestal er sprake zijn van een forse longontsteking. Het is dan zaak die adequaat aan te pakken met energetisch verrijkt colloïdaal zilverwater. Die neem je dan zowel oraal als verneveld in. Vernevelen kan via een medicijnenvernevelaar, of door het zo krachtig mogelijk opsnuiven ervan door 1 neusgat (andere afsluiten), en dan wisselen driemaal daags.

Sterke vochtafdrijvers (indien rauw gegeten)
Ananas, asperges, bleekselderij, brandnetel (thee), Gotu Kola, Heermoes, kokoswater komkommer, laurierblad, paardenbloem (thee), peterselie, selderij, tomaat, venkel en wortel. Gotu Kola is vooral geschikt voor vochtafdrijving bij oedeem rondom de enkels. Asperges kan je voor dit doel licht stomen of grillen, indien rauw eten lastig is.

Kokoswater: Bij een tekort aan Kalium kan vochtophoping optreden. Kaliumtekort is vooral het resultaat van een te hoge natriumopname en een te laag kaliumniveau in het lichaam. Een tekort aan kalium kan optreden bij veel transpiratie, bijvoorbeeld door intensief te sporten, door veelvuldig te braken en bij ernstige diarree. In deze gevallen kan het drinken van kokoswater een goede oplossing zijn om het tekort aan kalium en andere elektrolyten, op een gezonde, natuurlijke manier aan te vullen. Kokoswater is namelijk een erg goede vochtregulator voor de cellen. Kokoswater is ook een isotone drank, dat wil zeggen dat de concentratie opgeloste deeltjes in het kokoswater gelijk is aan ons eigen bloed. Daarom kan het ons lichaam snel hydrateren (van water voorzien) in geval van verlies van vocht of uitdroging.

5BL en vocht
Binnen de Vijf Biologische Natuurwetten (5BL) van Dr. Hamer speelt vocht een belangrijke rol. Vaak is er tijdens de genezingsfase sprake van vochtuitdrijving, ervoor zien we veelal vochtophoping. Dat zien we zelfs terug in de typische concentrische cirkels in de hersenen, welke drie vochtstadia kennen!
Lees hier meer over het vasthouden en uitdrijven van vocht door de nierverzamelbuizen


Rob M.M. Greuter
29 april 2014
Actualisatie: 27 september 2015

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.