Eczeem

Gearchiveerd in Huid door op 23 september 2015

Wat is Eczeem, hoe ontstaat het, en wat kan je eraan doen?

Eczeem is een chronische huidaandoening die delen van je huid rood, schraal en pijnlijk maakt. Soms is het ook iets gezwollen of wordt je huid schilferig. Vaak heb je daar ook nog eens een jeukend gevoel bij. Als je krabt kan het gaan bloeden, soms verergert dat de eczeem. Het is namelijk niets meer dan een allergische reactie van je huid.

Eczeem is overigens een nogal algemene term voor huidonstekingen. De meest voorkomende vorm van huidontsteking is Atopische dermatitis.

De meeste mensen weten inmiddels wel dat het waar is, dat het van binnenuit komt. De grote vraag is dan, van wat precies? Is het dan toch de voeding, is het toch echt iets tussen de oren? Zou het een allergische reactie zijn op (veelal toxische stoffen uit cosmetica? De huid is ons allergrootste orgaan. Het is ook een zeer intelligent orgaan, en een fantastisch goed membraam voor de opname van stoffen. Denk hierbij aan vitamine D (via de zon), geneesremmers (medicijnpleisters) en allerlei andere chemische rommel, maar natuurlijk ook fijne voedingsstoffen. Vooral wanneer deze in de vorm van een plantaardige olie op de huid aangebracht worden!

Dr. Hamer leert ons dat huidproblemen heel vaak met een zogenaamd scheidingsconflict te maken heeft, als centraal thema.

Wordt weldra vervolgd!


Rob M.M. Greuter
27 september 2015

Tags:

Reacties zijn gesloten.