Longkanker

Gearchiveerd in Ademhalingsstelsel, Kanker door op 25 oktober 2015

Longkanker: Doodvonnis of heling?

Longkanker is een regelrecht doodvonnis, vooral de agressieve kleincellige variant. Oncologen weten dondersgoed dat ze vrijwel machteloos staan, en proberen dat nog een beetje mild over te brengen. De behandeling is vrijwel altijd gericht op het met enkele maanden uitstellen van het ogenschijnlijk onvermijdelijke. De ernstig verzwakte patiënt wordt bedolven onder antibiotica en chemotherapie, soms nog een operatie eroverheen, vrijwel altijd bestraling, inclusief preventieve schedelbestraling. Erna kan je geen krant meer lezen. Ik heb het allemaal gezien, van heel dichtbij.

Na enkele chemobehandelingen laat de Oncoloog foto’s zien van een aardig geslonken tumor en stelt voor de behandeling voort te zetten. In de volle wetenschap dat enkele maanden later, de patiënt zodanig ernstig is vergiftigd, en dus nog meer verzwakt, dat de longkanker keihard terugslaat en vrijwel zonder tegenstand het karwei afmaakt. Met pech hoort daar een heel naar ziektebed bij. En zo worden jaarlijks in Nederland duizenden mensen met longkanker omgelegd, met een ‘License to Kill’ van onze overheid. Weet dat ‘reguliere’ kankerbehandelingen naast gezonde cellen, uitsluitend de dochtercelllen aanpakken. De stamcellen, de fabriekjes van de woekerende dochtercellen worden immers met rust gelaten. Als je een reguliere kankerbehandeling 5 jaren overleeft, en er komt een kanker terug, dezelfde of een andere, dan mogen oncologen het een nieuw geval van kanker noemen. Ter verbloeming van een falende behandeling. De woekercel producerende stamcellen kunnen alleen effectief aangepakt worden met onze mind, en met de duizenden geneeskrachtige voedingsstoffen in natuurlijke (lees meukvrije, ook GMO-vrije) voeding. Eat real food!

Ziekte vraagt geen verregaande vergiftiging maar juist mentale en fysieke ontgifting, naast rijke natuurlijke voeding, voor lichaam en geest!

Roken?
De hoofdoorzaak van longkanker is roken. Althans, dat wil men ons doen geloven. Zou het je verbazen als dit nimmer is aangetoond, laat staan ooit deugdelijk onderzocht? Daarmee bedoel ik een reproduceerbaar dubbelblind gerandomiseerd onderzoek met controlegroep, volgens de methodiek: hypothese > proef > resultaten > interpretatie/conclusie. Dergelijke onderzoeken, studies, inzake roken en longkanker hebben nooit plaatsgevonden. Dat kan namelijk helemaal niet. Zo’n studievoorstel zal logischerwijs door geen enkele ethische commissie goedgekeurd worden. We worden massaal misleid door statistisch gevis naar vermeende verbanden, onder zeer grote druk van publicatieneurose.

Natuurlijk, het roken van tabak is zeer ongezond. Iedere inhalatie brengt zo’n 200 ongewenste stofjes in het lichaam. Dat ga je ook snel genoeg merken aan bijvoorbeeld een sterk verminderd uithoudingsvermogen.

Ziekte
Lang voordat je ziek wordt, ben je al ziek. Ziekte is het ultieme signaal, de grote waarschuwing dat er iets aan de hand is dat je volle aandacht vraagt. Het is een zelfbeschermingsmechanisme dat wordt uitgevoerd zodra dat noodzakelijk is, bedoeld om je in leven te houden, en serieus te waarschuwen. Het is een noodkreet die schreeuw dat je moet gaan ingrijpen, en een beetje snel ook. Dr. Hamer heeft een compleet nieuwe medische basiskennis geschreven, die vanuit zijn Vijf Biologische Natuurwetten, akelig nauwkeurig beschrijft hoe en waarom ziekte ontstaat, hoe het zich zal uiten en hoe het verloop ervan zal zijn. Pittige materie, want je moet welhaast een arts zijn om het goed te doorgronden. Het is dan ook geschreven door een arts.

Hameren
Longkanker uit zich in ongeremde celgroei van de longblaasjes. Dr. Hamer heeft gevonden dat daar twee thema’s onder kunnen hangen:
1) Een (lucht)brok niet kunnen verteren, niet kunnen ademen.
2) Doodsangst, paniek.

De thema’s kan je letterlijk of figuurlijk nemen. Zelf kom ik het thema doodsangst (letterlijk)  het meest tegen bij mensen met longkanker. Een hartinfarct bijvoorbeeld. ‘Help, ik heb een hartaanval, nu ga ik dood’. En die angst blijft vaak bestaan na de behandeling ervan, gesteund door de ‘noodzakelijke’ zak hartmedicatie die erna levenslang geslikt moet worden. Niet lang erna, is er ineens sprake van longkanker, ook al is men nota bene 20 jaar eerder gestopt met roken. De hartaanval is slechts een voorbeeld, het kan ook een geheel andere levensbedreidgende situatie betreffen. Bijvoorbeeld een mes op de keel, of een pistool tegen het hoofd gehad hebben (denk aan een overval). Of meer figuurlijk, het diepe gevoel dat het gehele bestaansrecht, de bestaansmogelijkheid is weggevaagd (baan kwijt, huis kwijt, gezin kwijt, boot kwijt, levensdoel kwijt, alles kwijtgeraakt).

Enfin, in een dergelijke situatie gaat de geest het lichaam helpen. De continuering van de ademhaling is in groot gevaar, dus wordt ervoor gezorgd dat er meer longblaasjes ontstaan (celopbouw), zodat je beter kan ademhaling, zodat je de dreiging kan overleven. Heb je vervolgens niet in de gaten wat er aan de hand is, dan kan dat doorschieten naar longkanker.

Ajax en Johan Cruijff
Een themavoorbeeld dat velen zullen kunnen plaatsen, Ajax en Johan Cruijff. Zijn longkanker ontstond ongetwijfeld toen duidelijk werd dat zijn omstreden en moeizame bemoeienis met Ajax niet langer houdbaar was. Dat heeft hij niet kunnen verteren. Dikke kans dat al vrij snel na de mededeling ‘u hebt longkanker’ de zogenaamde uitzaaiingen ontstonden, zoals zo vaak het geval is. Vervolgconflicten veroorzaakt door kennisneming van een doodvonnis. Na de eerste chemokuren volgt dan onverbiddelijk de grote dreun, woekeringen die het door de chemo volledig gesloopte lichaam (fysiek en geestelijk) niet meer kan tegengaan.

Johan Cruijff is 24 maart 2016 overleden, voor velen totaal onverwacht. En zo vergaat het helaas velen, zo ook mijn vader; longkanker na hartinfarct, doodsangst. Vervolgens op gruwelijke wijze vermoord door een oncoloog.

Bedenk heel goed dat alle processen beginnen met een bepaalde vorm van angst. Angst om de situatie niet te overleven. De diagnose ‘kanker is zo’n situatie en de angst die erdoor wordt veroorzaakt, draagt in hoge mate bij tot nieuwe processen, die oncologen bij gebrek aan kennis van 5BN, uitzaaiingen noemen. Inzicht in je eigen proces via Hamers’s Biologische Natuurwetten kan dan een grote ondersteuning zijn en fors bijdragen tot het verminderen van de heftigheid van vervolgconflicten en in sommige gevallen zelfs tot het voorkomen ervan. Onvoorstelbaar dat artsen nog altijd geen idee hebben van de mogelijke impact van mededelingen.

Hamers Kompas
Het Hamers kompas illustreert het verloop van inslag tot heling.

Hamers Kompas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

De faseringen benoemd
1) Stress-fase
Functieverhoging: toename aantal longblaasjes, longkanker.
Biologisch nut: versterking ademhalingssysteem.
– Meer zuurstofopname om beter, sneller te kunnen vluchten of vechten om zo het leven te redden.
– Meer CO2 kunnen uitstoten.
Symptomen: geen.

2) Herstel-fase
Normalisatie van de longfunctie. Afbouw van de extra longblaasjes cellen door schimmels of TBC-bacteriën, indien aanwezig.
Symptomen: Dit werd vroeger long-TBC genoemd, tegenwoordig longkanker. Extreme vermoeidheid, stinkend nachtzweet, koorts, kortademigheid en benauwdheid, ophoesten van bloed en bloederig slijm.

3) EC (Epileptische Crisis)
Sterke pijn, rillingen, ophoesten van (veel) bloed.

4) PCL-B (2e deel genezingsfase)
Afnemende symptomen en (langdurig) ophoesten van brokken afgebouwd longweefsel.

Er kan ook een zogenaamde hangende heling of terugval ontstaat.
Hangende heling: verdergaande afbouw van het longweefsel, longemfyseem (endoderm gerelateerd). Gevuld met vocht: syndroom.

Terugvallen of handende heling na crisis: sarcoïdose (met littekenweefsel).

Wat moet ik hiermee?
Ik begrijp goed dat veel lezers neigen af te haken. Het wordt al snel complex. Het is dan ook onmogelijk om nauwkeurig en kort en krachtig te beschrijven wat er precies allemaal gebeurd. Dat vergt echt enige verdieping in de basiskennis van de Vijf Biologische Natuurwetten. Vertrouw erop dat longkanker niet zomaar is komen aanwaaien, er is een gedegen reden voor, en die dien je te vinden zodat je het kan oplossen, diepgaand verwerken.

Zelfgenezend vermogen
Het zelfgenezend vermogen van de mens is onvoorstelbaar groot. En je hebt dat al vaak genoeg mogen ervaren. Snij jezelf in je vinger en de wond zal volledig genezen, heel misschien is het handig een pleister te gebruiken. Breek een bot, en het zal weer aan elkaar groeien. Hoe ernstiger de ziekte, hoe groter het levensreddende belang van een optimaal functionerend immuunsysteem is. Besef dat een immuunsysteem beslist niet een puur fysieke of biologische aangelegenheid is. Het aandeel van je geest, je mind eraan is groot, heel groot.

Natuurgeneeskunde
Natuurlijk kan de natuurgeneeskunde je helpen, ook in het geval van longkanker. Echter, het zal niets of vrijwel niets voor je doen, als het je niet lukt om ook je leefstijl aan te passen en de eventueel aanwezige onderliggende conflicten, trauma’s, sporen, inslagen te identificeren en vervolgens serieus beet te pakken. Besef ook heel goed, dat hoe natuurlijker je leeft, hoe groter je bewustzijn zal worden. En andersom. Hoe groter je bewustzijn groeit, hoe natuurlijker je zal gaan leven. Deze twee wisselwerkingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik beschik over een zeer krachtige natuurgeneeskundige gereedschapskist, alwaar maatwerkelijk uit geplukt kan worden. Het kan verstandig zijn om daar gebruik van te maken. Al is het alleen maar om vertrouwen in je eigen lichaam, in het leven terug te herstellen, door gewenste resultaten te zien.

Er is echter maar één persoon die je kan helen van een nare ziekte zoals longkanker, en dat ben jijzelf. Informeer jezelf, vertrouw op jezelf, vertrouw op het leven! En ga vanzelfsprekend natuurlijk eten, vasten, sappen, drink en eet de regenboog, en geniet daarvan met volle teugen en losse teugels!


Rob M.M. Greuter
25 oktober 2015
Versie 1.4
Geactualiseerd: 24 maart 2016

Reacties zijn gesloten.