De kracht van Hennepzaad!

Gearchiveerd in Voedingsleer, Voedingsstoffen door op 11 april 2013

Hennepzaad zit bomvol goeds en is de beste plantaardige bron van eiwitten!

Hennepzaad is werkelijk vetgoed! Het is een van de beste en oudste plantaardige eiwitbronnen (ongeveer 35%). Het voordeel van plantaardige eiwitten voor de mens is dat deze veel gemakkelijker en beter worden opgenomen dan dierlijke eiwitten. Het kost aanzienlijk minder verteringsenergie en geeft daardoor meer energie dan dierlijke eiwitten. Belangrijker is dat we met Hennepzaad onze behoefte aan eiwitten kunnen bevredigen zonder dieren te slachtofferen.

Het eiwit in Hennepzaad bestaat voor ongeveer 65% uit Edestine en ongeveer 35% uit Albumine. De eiwitten Edestine en Albumine zijn hypo-allergeen. Slechts een heel klein deel van de mensen zal hierdoor een allergische reacties kunnen tonen. Hennepzaad bevat tevens 21 aminozuren, waaronder de 8 essentiële aminozuren (ook fijn voor een aantal neurotransmitters), de natuurlijke bouwstenen voor eiwitten in het lichaam.

Hennepzaad is ook gewild vanwege de goede, natuurlijke balans in de volop aanwezige essentiële vetzuren (Omega 3 en Omega 6). Hennepzaad bevat ook het weinig in voedingsproducten voorkomende essentiële vetzuur Gamma-linoleenzuur (GLA). Dit vetzuur zit overigens gelukkig wel rijkelijk in moedermelk. De hoeveelheid THC in Hennepzaad is te verwaarlozen. Er zit nog meer goeds in Hennepzaad. Denk aan anti-oxidanten, enzymen, lecithine (mengsel van glycolipiden, triglyceriden, en fosfolipiden) mineralen waaronder calcium, fosfor, jodium, ijzer, kalium, koper, magnesium, zink en de vitaminen A (±37,5 IU per gram), B1, B2, B3, B6, C en E.

Biologische opneembaarheid
De biologische opneembaarheid van Hennepzaad is hoog. In de vorm van meel zal de opneembaarheid maximaliseren. Hennepzaadmeel kan je kopen, maar ook zelf maken van Hennepzaad met een goede blender in combinatie met het juiste mes.

Geen drugs
Voor de teelt wordt geen gebruik gemaakt van de welbekende onbevruchte vrouwelijk Cannabis Sativa plant met een hoog THC gehalte (tetrahydrocannabinol). De Hennepplant die voor de zaden gekweekt wordt bevat vrijwel geen THC. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor enig effect op de psyche. Het is een superfood, niets meer, niets minder.

Hennepzaadolie
Het drinken van goede, biologische hennepzaadolie, het consumeren van dito hennepzaad brengt voornamelijk de juiste vetten (Omgega 3, 6, 9, GLA) in een hele mooie onderlinge verhouding binnen, tot diep in je cellen. Essentieel voor (onder andere) een goed zuurstofniveau en daarmee ook essentieel voor de behandeling van vele ziekten inclusief kanker.


Rob M.M. Greuter
11 april 2013
Actualisatie: 28 september 2015

Tags:

Reacties zijn gesloten.